Over

Als marketing en communicatiespecialist helpt Eric culturele organisaties, kunstenaars, startups en ngo’s met hun verhaal een zo breed mogelijk publiek te bereiken, zowel online als offline. Hij is in te huren als freelancer en ook beschikbaar voor interim-opdrachten en bestuursfuncties.

Zijn kennis en ervaring heeft hij opgedaan in de culturele en publieke sector. Drie jaar lang was hij eindverantwoordelijk voor de organisatie van de Museumnacht Amsterdam. Behalve de productie van dit jaarlijkse evenement met ruim 30.000 bezoekers, verspreid over ruim 50 locaties, adviseerde hij ook diverse musea op gebied van diversiteit, inclusiviteit en jongerenmarketing.

In 2017 startte hij bij de Plastic Soup Foundation, een van de belangrijkste organisaties in de wereld op het gebied van de bestrijding van de plasticsoep. Als Hoofd Marketing & Communicatie heeft hij de stap gezet naar een meer uniforme uitstraling van de diverse campagnes van de organisatie en ontwikkeling van de sociale kanalen.

Momenteel is Eric als Marketing & Communicatiemanager verbonden aan Stichting NDSM-werf, de organisatie verantwoordelijk voor het beheer, programmeren en cureren van de iconische, voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord die nu bekend staat als thuishaven voor kunstenaars, makers en creatieven.

Bekijk zijn profiel op LinkedIn voor een uitgebreid overzicht van zijn ervaring.